Vrijwilligerswerk vinden

Vacaturebank

Onze vacaturebank bevat ca. 150 vacatures, van laagdrempelig tot meer verantwoordelijkheid. Via de digitale vacaturebank kunt u een selectie aanbrengen op de criteria waarop u wilt zoeken. Heeft u gereageerd op een vacature dan ontvangen wij uw reactie. U ontvangt vervolgens van ons de contactgegevens van de organisatie, waarna u zelf contact kunt opnemen om een afspraak te maken met de organisatie.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de vacaturebank registreert u zich bij het Vrijwilligers Informatie Punt. U hoeft dan slechts eenmaal enkele persoonlijke gegevens in te vullen en kiest een eigen wachtwoord. Daarna kunt u met uw emailadres eenvoudig inloggen en reageren op vacatures. Vanzelfsprekend worden uw gegevens vertrouwelijk behandeld. Registreer u hier.

De handleiding voor de vacaturebank helpt u verder.

Workshop Orientatie op vrijwilligerswerk

Wilt u meer weten over vrijwilligerswerk? U bent van harte welkom bij de workshop: ‘Kennismaken met vrijwilligerswerk’ . Wat voor soorten vrijwilligerswerk zijn er in Culemborg en wat past bij mij, wat vind ik leuk? En waar moet ik rekening mee houden?

De workshop vindt plaats op zaterdag 15 september van 11.00 – 12.00 uur in de Vrijwilligerswinkel aan de Markt 11, Culemborg. Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met: Sandra Rigter,  srigter@elkwelzijn.nl van het Vrijwilligers Informatie Punt of bel 0345 515227. Aan deze workshop zijn geen kosten verbonden. 

Welkom in de  Vrijwilligerswinkel

In de maand september 2018 is er in het centrum van Culemborg een winkel vol vrijwilligerswerk. U kunt u zich oriënteren door in gesprek te gaan met vrijwilligers en organisaties en rustig onderzoeken welk vrijwilligerswerk bij u past. Want voor iedereen is er passend vrijwilligerswerk te vinden.

Welke organisatie zijn er deze week? Deze week kunt u kennismaken met Alzheimer Nederland, Amnesty, BonVie, Humanitas, Hospice, Inloophuis, Jobhulp, Leerhuis, LekArt, Maatjesproject, Speel-o-theek, Volksuniversiteit, Wereldwinkel. Vrijwilligers van deze organisaties zijn aanwezig in de Vrijwilligerswinkel en vertellen graag wat het vrijwilligerswerk inhoudt en wellicht is het iets voor u? Wilt u zelf een vrijwilligersinitiatief starten? Dan kunt u in gesprek met wijkcoaches van ElkWelzijn die ook aanwezig zijn in de Vrijwilligerswinkel. Voor andere informatie van het vrijwilligerswerk is het Vrijwilligers Informatie Punt altijd aanwezig in de Vrijwilligerswinkel. U bent van harte welkom op Markt 11 van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 16.00 uur.

Openingstijden Gedurende de maand september is de Vrijwilligerswinkel open van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 16.00 uur en is te vinden op Markt 11 (het voormalig ABN AMRO pand).

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Sandra Rigter, 0345 515227, srigter@elkwelzijn.nl

 

Vrijwilligerspunten

Zoekt u hulp van een vrijwilliger? Dan kunt u bij het Vrijwilligerspunt in uw wijk terecht. Wilt u hulp aanbieden als vrijwilliger? Ook dan kunt u bij het Vrijwilligerspunt in uw wijk terecht. Heeft uw organisatie een vraag? U bent van harte welkom!

Het Vrijwilligerspunt is de plek waar vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk bij elkaar komt. In de Vrijwilligerspunten is een prikbord aanwezig waarop u kunt zien wat er gevraagd en aangeboden wordt. U kunt er in gesprek met de vrijwilligers van het Vrijwilligerspunt over uw hulpvraag of hulpaanbod. Dat kan leiden tot een directe koppeling, of tot een oproep op het prikbord. De vrijwilligers brengen u in contact met een wijkcoach van ElkWelzijn als u verdere hulp of ondersteuning nodig heeft. Ook kunnen de vrijwilligers u helpen om via de digitale vrijwilligersvacaturebank leuk en passend vrijwilligerswerk in Culemborg te vinden.

Voorbeelden van vragen en aanbod:

  • Kan iemand mij helpen om mijn nieuwe tablet te bedienen?
  • Ik ben beschikbaar om iemand naar het ziekenhuis te rijden als dat nodig is.
  • Het lukt me niet meer om de heg te snoeien, zou iemand uit de buurt dit willen doen? Als tegenprestatie kan ik bijvoorbeeld een taart bakken of iets anders doen met koken

Vrijwilligerspunt Salaamander (Culemborg Oost): kunt u vinden in De Salaamander aan de Heimanslaan 2. Openingstijden: dinsdag en donderdag van 10.00 - 12.00 uur.  

U kunt ook telefonisch contact opnemen met de coördinator van het VIP: Sandra Rigter, zij is bereikbaar bij ElkWelzijn: 0345 515227. U kunt ook een mailtje sturen: vip@elkwelzijn.nl

 

 

 

 

Vrijwilligersvacatures

Uitgebreid zoeken