Vrijwilligerspunt

Zoekt u hulp van een vrijwilliger? Dan kunt u bij het Vrijwilligerspunt in uw wijk terecht.

Wilt u hulp aanbieden als vrijwilliger? Ook dan kunt u bij het Vrijwilligerspunt in uw wijk terecht.

Heeft uw organisatie een vraag? U bent van harte welkom!

Het Vrijwilligerspunt is de plek waar vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk bij elkaar komt. In de Vrijwilligerspunten is een prikbord aanwezig waarop u kunt zien wat er gevraagd en aangeboden wordt. U kunt er in gesprek met de vrijwilligers van het Vrijwilligerspunt over uw hulpvraag of hulpaanbod. Dat kan leiden tot een directe koppeling, of tot een oproep op het prikbord. De vrijwilligers brengen u in contact met een wijkcoach van ElkWelzijn als u verdere hulp of ondersteuning nodig heeft. Ook kunnen de vrijwilligers u helpen om via de digitale vrijwilligersvacaturebank leuk en passend vrijwilligerswerk in Culemborg te vinden.

Voorbeelden van vragen en aanbod:

  • Kan iemand mij helpen om mijn nieuwe tablet te bedienen?
  • Ik ben beschikbaar om iemand naar het ziekenhuis te rijden als dat nodig is.
  • Het lukt me niet meer om de heg te snoeien, zou iemand uit de buurt dit willen doen? Als tegenprestatie kan ik bijvoorbeeld een taart bakken of iets anders doen met koken

 

Vrijwilligerspunt BonVie (Culemborg West) kunt u vinden in BonVie, Proeftuin De Ontmoeting,  Admiraalvlinderlaan 2, naast de koffietafel. Openingstijden: dinsdag en donderdag van 10.00 - 12.00 uur.

Vrijwilligerspunt Salaamander (Culemborg Oost): kunt u vinden in De Salaamander aan de Heimanslaan 2. Openingstijden: dinsdag en donderdag van 10.00 - 12.00 uur.  

U kunt ook telefonisch contact opnemen met de coördinator van het VIP: Sandra Rigter, zij is bereikbaar bij ElkWelzijn: 0345 515227. U kunt ook een mailtje sturen: vip@elkwelzijn.nl

 

In Culemborg is ook Let’s Ruil actief. U kunt lid worden en dan met andere leden goederen en diensten ruilen. Minima kunnen gratis lid worden.

Er zijn daarnaast diverse groepen op sociale media waar Culemborgers spullen of diensten gratis of goedkoop aanbieden. Voorbeelden hiervan zijn de groep Vraag en aanbod 0345 of Marktplaats Culemborg op Facebook.

 

Vrijwilligersvacatures

Uitgebreid zoeken