» Vrijwilliger Vrienden van de Wereldwinkels

Terug naar het vacature overzicht.

Deze vacature is gedeactiveerd.

Details

Voor de Landelijke Vereniging zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandige, ondernemende en proactieve vrijwilliger die het donateursprogramma 'Vrienden van de Wereldwinkel' mede gaat opzetten en uitvoeren.

We hebben in grote lijnen de plannen klaar voor ons donateursprogramma “Vrienden van de Wereldwinkel”. Maar je krijgt volop de ruimte je eigen ervaring en inzicht hieraan toe te voegen. Het is een functie waarin je je actief op zoek gaat naar donateurs en een donateursbestand gaat opzetten. Daarnaast speel je een actieve rol bij het binden van deze donateurs. Je verzamelt relevant nieuws voor onze supporters. Zowel hier als bij onze producenten. Je houdt onze donateurs op de hoogte van ontwikkelingen, en zorgt ervoor dat zij zich gewaardeerd en betrokken voelen. Verder zoek je actief naar aspecten van ons werk die geschikt zijn voor een donateurscampagne.


Sector:
Goede Doelen en Belangen
Doelgroep:
Divers
Soort werkzaamheden:
Financieel/fondsenwerving, PR/communicatie
Locaties:
geen
Organisatie:
Landelijke Vereniging van Wereldwinkels
Vacaturenummer:
15135

Extra informatie

Functie-eisen

HBO- werk- en denkniveau, ervaring met het ontwikkelen van communicatiemiddelen, je hebt uitstekende communicatievaardigheden en hebt een vlotte pen, je bent ondernemend en zelfstandig.


Wat heeft u de vrijwilliger te bieden?

Een uitdagende en afwisselende klus binnen een unieke organisatie waar commercie en een maatschappelijke missie hand in hand gaan. Je komt te werken in een klein sociaal en betrokken team binnen een informele organisatie. We bieden je een vrijwilligersovereenkomst waarin reiskosten en een vrijwilligersvergoeding opgenomen zijn. Je werkt op ons kantoor in Culemborg


Wat maakt het werk de moeite waard?

Door jouw werk draag je bij aan het ondersteunen en stimuleren van het werk van wereldwinkels. Wereldwinkels verkopen fairtrade producten van producenten in ontwikkelingslanden om hen in staat te stellen een beter leven op te bouwen.


Overige details
  • Contract: Ja
  • Vergoeding: Vrijwilligersvergoeding
  • Biedt de organisatie scholing aan? Nee
  • Proeftijd: In overleg
  • Rolstoeltoegankelijk: Nee
  • Geschikt voor anderstaligen: Nee

  • Opmerkingen

Dagdeel

overdag


Werktijd

8 uren per week, twee keer halve dag in overleg


De activiteit vindt plaats op

Dinsdag, donderdag en vrijdag


Frequentie

Langdurend


Over deze organisatie

Doelstelling organisatie

Eerlijke handel staat voor een gelijkwaardige manier van handelen. Gebaseerd op dialoog, transparantie en respect. De Wereldwinkel geeft de koffieboeren, houtsnijders en keramisten een stem. Met het inkomen dat zij verdienen door de verkoop van hun producten, kunnen zij een beter leven opbouwen. Een leven zonder armoede en met voldoende kansen op ontwikkeling. De Wereldwinkels vinden dat de wereldhandel moet veranderen zodat producenten die kans ook echt kunnen krijgen. Met de verkoop van producten laten zij zien dat handel ook anders kan. En bieden zij de Nederlandse consument een keuze. Koop je een cadeau in de Wereldwinkel, dan draag je bij aan de ontwikkeling van de makers.

Belangrijkste activiteiten

De Wereldwinkels zijn aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels. De vereniging lobbyt op internationaal niveau voor een rechtvaardige wereldhandel. De vereniging controleert ook de bedrijven die eerlijke handel leveren op de criteria van eerlijke handel. De winkels ontvangen ook ondersteuning bij de exploitatie, waaronder inkoopadviezen, sturing op verkoopcijfers en marketing communicatiemiddelen

Aantal betaalde krachten bij org.

10 tot 50

Aantal vrijwilligers bij organisatie

5 tot 10

Verzekering

WA/ongevallen

Reageren op deze vacature

Om te kunnen reageren op deze vacature moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

Heeft u nog geen account bij ElkWelzijn? Klik dan hier om u te registreren.