Bemiddelen bij burenconflicten in Gorinchem

Geplaatst op 05 juni 2018 11:54

ElkWelzijn Buurtbemiddeling is op zoek naar vrijwilligers, woonachtig in de gemeente Gorinchem, die ons bemiddelaarsteam willen versterken.

De essentie van buurtbemiddeling is dat vrijwillige bemiddelaars zich inzetten als onpartijdige begeleiders bij het zoeken naar oplossingen in burengeschillen. Bemiddelaars gaan altijd met zijn tweeën op stap voor een eerste gesprek met beide buren. Zij nodigen daarna partijen uit voor een bemiddelingsgesprek op neutraal terrein.

Het gaat om boeiend, nuttig en afwisselend vrijwilligerswerk. Het kost u gemiddeld enkele, door u zelf te plannen (avond)uren per maand. Daarnaast is er geregeld een bijeenkomst met collega-bemiddelaars om ervaringen uit te wisselen en wordt u begeleid door de coördinator van het project.
Mensen die hierin een uitdaging zien en een steentje willen bijdragen aan leefbaarheid in hun omgeving, kunnen zich nu opgeven om buurtbemiddelaar te worden.

Voorwaarden:
ElkWelzijn zoekt mensen die beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden, die onbevooroordeeld naar anderen kunnen luisteren en in een conflict onpartijdig kunnen blijven. U krijgt een uitgebreide training in het voeren van bemiddelingsgesprekken.

Meer informatie
Voor meer informatie kijk op: www.elkwelzijn.nl/buurtbemiddeling. Bel met Buurtbemiddeling: 0345-515227 of mail naar buurtbemiddeling@elkwelzijn.nl als je interesse hebt.

 

Vrijwilligersvacatures

Uitgebreid zoeken