Boekbezoek zoekt deelnemers en vrijwilligers

Geplaatst op 17 mei 2018 13:18

ElkWelzijn start samen met Bibliotheek Rivierenland een nieuw project in Culemborg: Boekbezoek. Dit project is mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van het Oranjefonds en het RCOAK.  Dit project wil vrijwilligers die houden van lezen koppelen aan ouderen die aan huis gekluisterd zijn en ook een liefde voor boeken hebben. Samen gaan zij het boek dat ze lezen bespreken. Eigenlijk een leesclub, maar dan met z’n tweeën. De vrijwilliger gaat met een boek op bezoek.

Steeds meer ouderen wonen langer thuis, ook als ze fysiek steeds minder kunnen. Vaak wordt hun sociale kring steeds kleiner, ook omdat ze nog maar moeilijk de deur uit kunnen. De wijkcoaches van ElkWelzijn komen veel bij ouderen thuis en merken dat er behoefte is aan een nieuw soort sociaal huisbezoek, waarbij het onderwerp van gesprek bepaald wordt door de gedeelde passie: een boek.

ElkWelzijn en Bibliotheek Rivierenland zijn op zoek naar vrijwilligers die graag lezen en het leuk vinden om samen met een oudere een boek te lezen en te bespreken. Van de vrijwilligers wordt gevraagd om zich voor een periode van een jaar te verbinden aan dit project. Er wordt een training en begeleiding geboden en tijdens de projectperiode een gratis abonnement op de bibliotheek.

Wilt u meer weten over Boekbezoek en/of vrijwilliger worden? Neem contact op met Lucia van Dam, lvandam@elkwelzijn.nl, 06  8352 5109.

 

Vrijwilligersvacatures

Uitgebreid zoeken