Nieuw project: ‘Boekbezoek’

Geplaatst op 24 april 2018 09:36

ElkWelzijn start samen met Bibliotheek Rivierenland een nieuw project in Culemborg: Boekbezoek. In het kort gezegd wil dit project vrijwilligers die houden van lezen koppelen aan ouderen die aan huis gekluisterd zijn en ook houden van lezen. Samen gaan zij het boek dat ze lezen bespreken. Eigenlijk een leesclub, maar dan met z’n tweeën. De vrijwilliger gaat met een boek op bezoek.

Steeds meer ouderen wonen langer thuis, ook als ze fysiek steeds minder kunnen. Vaak wordt hun sociale kring steeds kleiner, ook omdat ze nog maar moeilijk de deur uit kunnen. De wijkcoaches van ElkWelzijn komen veel bij ouderen thuis en merken dat er behoefte is aan een nieuw soort sociaal huisbezoek, waarbij het onderwerp van gesprek bepaald wordt door de gedeelde passie: een boek.

We zijn op zoek naar vrijwilligers die graag lezen en het leuk vinden om samen met een oudere een boek te lezen en te bespreken. We vragen van vrijwilligers om zich voor een periode van een jaar te verbinden aan dit project. U krijgt een training en begeleiding en tijdens de projectperiode een gratis abonnement op de bibliotheek.

Dit project is mogelijk dankzij financiële bijdragen van het Oranjefonds en het RCOAK.

Wil u meer weten over Boekbezoek en/of vrijwilliger worden? Neem contact op met Lucia van Dam, lvandam@elkwelzijn.nl, 06  8352 5109.

 

Vrijwilligersvacatures

Uitgebreid zoeken