‘Nooit meer alleen’ van Omroep Max nu ook in Culemborg

Geplaatst op 06 juli 2017 09:13

Van de ruim vier miljoen 55-plussers voelen meer dan één miljoen mensen zich eenzaam. In Culemborg zijn dat 12.000 mensen. En die eenzaamheid zal de komende jaren alleen maar toenemen. Reden genoeg om er iets aan te doen!

Door een grote verandering in uw leven; het overlijden van een partner, verlies van werk of  kan het zijn dat u zich alleen voelt. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Eenzaamheid gaat gepaard met kenmerken als negatieve gevoelens van leegte, verdriet, angst en zinloosheid en met lichamelijke of psychische klachten.

Voelt u zich eenzaam en wilt u dat aanpakken en u weet niet hoe? Kom dan naar de Cursus Creatief Leven.


Cursus Creatief Leven in Culemborg
Bijvoorbeeld door het volgen van de Cursus ‘ Creatief Leven’ die vanaf woensdag 20 september bij ElkWelzijn gehouden. Deze cursus is ontwikkeld door Jeanette Rijks op basis van kennis, ervaring en wetenschappelijk onderzoek en is bekend van de wekelijkse uitzendingen bij Omroep Max.
Het is een serieuze maar plezierige cursus voor wie zich (te lang) eenzaam voelt. Door het doen van verschillende oefeningen wordt u zich bewust van uw eigen kracht en mogelijkheden.

Deze  tweewekelijkse bijeenkomsten geven nieuwe inzichten en opdrachten waarmee u direct aan de slag kunt. Hierdoor leert u om uw eenzaamheid op een structurele manier zelf aan te pakken.
Of zoals een van de deelnemers zei: ‘Ik kwam de cursus binnen als een mus en ga nu als een pauw naar buiten!’

 

Praktische informatie

Wanneer:  vanaf woensdag 20 september 2017.  In totaal zijn het 8 bijeenkomsten van 2,5 uur op woensdagen van 09.30 – 12.00 uur.
 Kosten:    € 35,- inclusief werkboek en koffie/thee. 
 Voor wie: Iedereen die zich eenzaam voelt. De cursus wordt in groepsverband gegeven met 8 – 10 deelnemers.
 Waar: ElkWelzijn aan de Meerlaan 22.
 Cursusleidster:     Sandra Rigter, gecertificeerd ‘Specialist Eenzaamheid’ en werkzaam bij ElkWelzijn.

 
Op woensdag 6 september is er een informatiebijeenkomst van 10.00 – 11.00 uur ElkWelzijn aan de Meerlaan 22. 

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Sandra Rigter, 0345 515227/ 06 835 25 108 of srigter@elkwelzijn.nl.

 

Vrijwilligersvacatures

Uitgebreid zoeken