Cursus 'Eerste hulp bieden bij verwarde mensen'

Geplaatst op 20 januari 2020 12:17

Wat doe je als een geliefde, vriend, familielid, buurvrouw of leerling een paniekaanval krijgt, het bed niet meer uitkomt of steeds somberder wordt?

In 2020 organiseert ElkWelzijn samen met Indigo wederom de cursus Mental Health First Aid (MHFA) in Culemborg. Met deze cursus vergroot je je kennis over psychische aandoeningen en leer je situaties beter inschatten. Je ontwikkelt vaardigheden om te kunnen handelen, zowel bij mensen met beginnende psychische problemen als bij mensen die in een crisis verkeren. Je leert o.a. eerste hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen, hoe je in een crisissituatie kunt handelen en je ontvangt informatie over veelvoorkomende psychische aandoeningen (depressie, angst, middelengebruik, psychose).

Voor wie

De cursus is bedoeld voor inwoners, vrijwilligers en werkenden met weinig of geen kennis van de ggz (geestelijke gezondheidszorg) en wordt gefinancierd vanuit subsidie van ZonMW.

De eerdere training in Culemborg is met veel enthousiasme ontvangen. Een deelnemer zei: “Door de cursus heb ik meer inzicht en begrip voor de psychische klachten van mensen en hoe te kunnen handelen om ze te helpen. Een echte aanrader deze cursus te volgen”.

Certificaat

Bij volledige deelname en gemaakte toets ontvang je een bewijs van deelname. Een certificaat, met een geldigheidsduur van 3 jaar, wordt versterkt na deelname aan alle de 4 trainingsbijeenkomsten en het maken van een toets. 

De workshop wordt gegeven door Gemma Straathof en Yvonne Persoon, MHFA-gecertificeerde trainers bij Indigo Gelderland.

Data

Maandag 9 maart, maandag 23 maart, maandag 6 april, maandag 20 april van 13.30 – 16.30 uur.
Locatie: ElkWelzijn, Meerlaan 22, Culemborg.

Kosten

Dankzij subsidie van ZonMW zijn er geen kosten aan deelname verbonden.

Deelname

Bij interesse in deelname graag contact opnemen met Sandra Rigter van ElkWelzijn via srigter@elkwelzijn.nl of tel. 06 – 83 52 51 08