Feest! Buurtcentrum Bolderburen bestaat 1 jaar

Geplaatst op 04 januari 2020 11:00

Buurtcentrum Bolderburen bestaat 1 jaar

Op 14 januari 2020 vieren we dat Buurtcentrum Bolderburen in Culemborg 1 jaar bestaat. Eén jaar geleden openden we de deuren. Het werd een plek voor en door bewoners, waar ontmoeting, meedoen en vooral veel gezelligheid centraal staan. U bent van harte uitgenodigd om dit met ons mee te vieren!

Wensen van bewoners

Bij de opening van het buurtcentrum kwamen zo’n 100 bewoners langs. Er was een wensboom waar zij hun wensen voor de invulling van de activiteiten van het buurtcentrum in konden hangen. Er ontstond ook een geweldige groep vrijwilligers die de wensen het afgelopen jaar hielpen vervullen.

Activiteiten

Diverse momenten in de week is er een mogelijkheid om binnen te lopen voor een kopje koffie. Er is een wandelgroep, een club die eens per maand een aanschuiftafel verzorgt. Daarnaast kunnen bewoners spelletjes pakken, haken, breien en iedere donderdagochtend wordt er geschilderd.

Verder hebben er allerlei grote activiteiten plaats gevonden zoals de Wereld dag, de zomer spelen en de Halloween optocht. In de hele maand oktober konden kinderen knutselen voor Halloween.

Ervaringen

Met alle vrijwilligers en bewoners heeft een evaluatie plaats gevonden. Conclusie: het buurtcentrum is een bruisende plek geworden waar jong en oud zich welkom voelt.

Bezoeker Arres van Geelen bouwde door het buurtcentrum een nieuwe vriendenkring op. “Sinds 9 maanden woon ik weer in Culemborg. Het is best lastig om op mijn leeftijd weer een kennissenkring op te bouwen. Het buurtcentrum voelde gelijk als een warm bad. De mensen zijn zo sympathiek. Er is echt gemeende belangstelling voor elkaar. Ik dacht, dit is het! Hier wil ik blijven.”

Wim van Rij is vaste bezoeker van het buurtcentrum: “De ambiance in Buurtcentrum Bolderburen is super! Er wordt steeds meer georganiseerd en er komen steeds meer bezoekers. Daarom kom ik hier zo graag.”

Buurtbewoner Nelly Abdullaeva is betrokken vanaf het begin: “Ik bezocht de opening en voelde gelijk de warme sfeer. Na 15 minuten voelde ik me helemaal thuis. Ik ben vrijwilliger geworden. Sinds mei organiseer ik elke donderdag een schilderbijeenkomst. Iedereen is welkom. Het schilderclubje voelt al echt als mijn familie.”

Feest!

U bent van harte uitgenodigd om op dinsdag 14 januari van 16.00-22.00 uur het 1-jarig bestaan van Buurtcentrum Bolderburen met ons mee te vieren. Deze dag kunt u zien welke activiteiten er allemaal worden georganiseerd. De kookclub verzorgt een hapje en drankje. De wensboom staat er ook weer. Heeft u een goed idee voor het buurtcentrum? Hang dan uw wens in de boom, en samen met de vrijwilligers gaan we kijken of we uw wens kunnen vervullen. Want Buurtcentrum Bolderburen moet een bruisende plek blijven, voor en door buurtbewoners!

Praktische informatie

Datum:          dinsdag 14 januari 2020

Tijd:              16.00 - 22.00 uur

Locatie:         Buurtcentrum Bolderburen, Prijsseweg 1

Graag tot dan!