Vacature wijkcoach (m/v) (20 uur)

Geplaatst op 28 augustus 2019 15:25

ElkWelzijn is de welzijnsorganisatie van Culemborg. ElkWelzijn streeft naar een samenleving waarin iedereen mee kan doen en zoveel mogelijk het leven kan leiden dat hem of haar voor ogen staat. Een samenleving waar mensen zich met elkaar verbonden voelen, doordat er begrip en respect is voor elkaar.
ElkWelzijn kent naast de wijkcoaches die zich richten op Culemborg Oost of West ook een steunpunt mantelzorg, vrijwilligers informatiepunt, ouderenadvisering, jongerenwerk en buurtbemiddeling. In totaal werken er 25 mensen bij ElkWelzijn.


Per 1 september 2019 is er een vacature bij ElkWelzijn voor een

Wijkcoach (m/v) voor 20 uur per week


Doel van de functie

Het versterken van het maatschappelijk functioneren van (kwetsbare) wijkbewoners door het coachen, stimuleren en ondersteunen van individuen, groepen en (buurt)netwerken.
Het coördineren van projecten van, voor en door de buurt, waardoor de participatie en zelfredzaamheid vergroot wordt en professionele zorg en hulp zoveel mogelijk voorkomen.

Inhoud van de functie

De Wijkcoach is bij uitstek een netwerker en richt zich proactief op de wijk, is daar zichtbaar aanwezig. Hij/zij legt contacten met verschillende wijkbewoners, signaleert wensen, behoeften, problemen en ambities. De Wijkcoach verbindt vraag en aanbod in de wijk en stimuleert mensen zelf oplossingen te zoeken, zo nodig met inschakeling van het sociale (buurt)netwerk. Ook initieert en coördineert de Wijkcoach programma’s en projecten waarbij vrijwilligers hulp bieden aan kwetsbare wijkbewoners.

Bekijk het volledige functieprofiel

Competenties

De Wijkcoach moet beschikken over de volgende competenties:

• Gericht op samenwerking
• Denken in mogelijkheden
• Verantwoordelijkheid nemen
• Coachen en activeren
• Verbinden en doorverwijzen
• Innoveren en creatief
• Resultaatgericht

Wat vragen wij

• HBO werk- en denkniveau, verkregen door relevante opleiding en werkervaring
• Voldoen aan de bij functie horende competenties
• Bereidheid tot onregelmatig werken
• Bij voorkeur woonachtig in of dichtbij Culemborg


Wat bieden wij

De arbeidsvoorwaarden die wij bieden zijn conform de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening. De functie is ingedeeld in schaal 8.
Het arbeidscontract wordt in eerste instantie aangegaan voor een jaar.

Belangstelling?

Een uitgebreid functieprofiel en een beschrijving van de competenties is bij de vacature gevoegd. Een sollicitatiebrief met CV kunt u sturen naar sollicitatie@elkwelzijn.nl. De sluitingsdatum is maandag 16 september 2019 om 9.00 uur. De sollicitatie gesprekken zullen op de volgende dagen gepland worden: donderdag 19 september, dinsdag 24 september en woensdag 25 september.

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Ali Zanzan, teammanager, telefoon 0345 - 51 52 27.