Buurtbemiddeling zoekt vrijwilligers in Maasdriel en Zaltbommel

Geplaatst op 11 maart 2019 11:27

ElkWelzijn Buurtbemiddeling is op zoek naar vrijwilligers woonachtig in de gemeente Maasdriel of Zaltbommel die ons bemiddelaarsteam willen versterken in regio Rivierenland.

De essentie van buurtbemiddeling is dat vrijwillige bemiddelaars zich inzetten als onpartijdige begeleiders bij het zoeken naar oplossingen in burengeschillen. Bemiddelaars gaan altijd met zijn tweeën op stap voor een eerste gesprek met beide buren. Vervolgens begeleiden zij een bemiddelingsgesprek op neutraal terrein. Bemiddelaars zorgen ervoor dat mensen gehoord worden en de ruimte krijgen om hun wensen aan elkaar kenbaar te maken. 

Iets voor u?
ElkWelzijn zoekt mensen die beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden, die onbevooroordeeld naar anderen kunnen luisteren en in een conflict onpartijdig kunnen blijven. U krijgt een uitgebreide training in het voeren van bemiddelingsgesprekken.

Het gaat om boeiend, nuttig en afwisselend vrijwilligerswerk. Het kost u gemiddeld enkele, door u zelf te plannen (avond)uren per maand. Daarnaast is er geregeld een bijeenkomst met collega-bemiddelaars om ervaringen uit te wisselen en wordt u begeleid door de coördinator van het project.

Mensen die hierin een uitdaging zien en een steentje willen bijdragen aan leefbaarheid in hun omgeving, kunnen zich nu opgeven om buurtbemiddelaar te worden.

Interesse?
Stuurt u Buurtbemiddeling een kort mailtje, dan nemen wij contact met u op. buurtbemiddeling@elkwelzijn.nl of bel 0345 225 000. Meer informatie: www.elkwelzijn.nl/Buurtbemiddeling