Iedere dag even contact via de telefooncirkel

Geplaatst op 03 december 2018 11:57

ElkWelzijn start op maandag 14 januari 2019 met de eerste telefooncirkel voor senioren in Culemborg. De telefooncirkel is er voor ouderen die behoefte hebben aan regelmatig contact.
Het geeft een gevoel van veiligheid en zekerheid als iemand dagelijks even informeert of alles in orde is.

Hoe werkt het?
Deelnemers aan de telefooncirkel worden iedere ochtend op een vast tijdstip (dus ook in het weekend en op feestdagen) door elkaar gebeld. Een vrijwilliger van ElkWelzijn is het begin- en eindpunt van de cirkel en belt de eerste deelnemer. Die belt de volgende op de lijst en zo verder.
Bij geen gehoor wordt de vrijwilliger van ElkWelzijn ingeschakeld en wordt er direct actie ondernomen, door de contactpersoon in te schakelen. Iedere deelnemer aan de telefooncirkel heeft namelijk twee contactpersonen opgegeven, die een sleutel hebben en langs kunnen gaan als de telefoon niet op wordt genomen. Een medewerker van ElkWelzijn is altijd als achterwacht aanwezig.

Aanmelden
Belangrijk is dat de deelnemers aan de telefooncirkel in staat zijn om dagelijks zelf de volgende persoon op de contactlijst te bellen en de vrijwilliger van ElkWelzijn in kunnen schakelen als er niet wordt opgenomen. Meedoen aan de telefooncirkel is gratis. Tweemaal per jaar wordt er een gezellige bijeenkomst georganiseerd met alle deelnemers aan de telefooncirkel en alle vrijwilligers.
Voor informatie en aanmelden kan contact worden opgenomen met Karin Burgers van ElkWelzijn, tel: 06-20718053 of kburgers@elkwelzijn.nl