Nieuwsberichten

ElkWelzijn in de Culemborgse Courant

Geplaatst op 17 dec ‘18

Iedere maand leest u in Culemborgse Courant informatie over de activiteiten en diensten van ElkWelzijn op onze eigen pagina. Hebt u hem gemist? Dan kunt u hem via deze link terugvinden.

Deze maand:

- Leerhuisweek over Rondkomen
- Zoek hulp bij schulden
- Wist u dat......

 

Iedere dag even contact via de telefooncirkel

Geplaatst op 03 dec ‘18

ElkWelzijn start op maandag 14 januari 2019 met de eerste telefooncirkel voor senioren in Culemborg. De telefooncirkel is er voor ouderen die behoefte hebben aan regelmatig contact.
Het geeft een gevoel van veiligheid en zekerheid als iemand dagelijks even informeert of alles in orde is.

Hoe werkt het?
Deelnemers aan de telefooncirkel worden iedere ochtend op een vast tijdstip (dus ook in het weekend en op feestdagen) door elkaar gebeld. Een vrijwilliger van ElkWelzijn is het begin- en eindpunt van de cirkel en belt de eerste deelnemer. Die belt de volgende op de lijst en zo verder.
Bij geen gehoor wordt de vrijwilliger van ElkWelzijn ingeschakeld en wordt er direct actie ondernomen, door de contactpersoon in te schakelen. Iedere deelnemer aan de telefooncirkel heeft namelijk twee contactpersonen opgegeven, die een sleutel hebben en langs kunnen gaan als de telefoon niet op wordt genomen. Een medewerker van ElkWelzijn is altijd als achterwacht aanwezig.

Aanmelden
Belangrijk is dat de deelnemers aan de telefooncirkel in staat zijn om dagelijks zelf de volgende persoon op de contactlijst te bellen en de vrijwilliger van ElkWelzijn in kunnen schakelen als er niet wordt opgenomen. Meedoen aan de telefooncirkel is gratis. Tweemaal per jaar wordt er een gezellige bijeenkomst georganiseerd met alle deelnemers aan de telefooncirkel en alle vrijwilligers.
Voor informatie en aanmelden kan contact worden opgenomen met Karin Burgers van ElkWelzijn, tel: 06-20718053 of kburgers@elkwelzijn.nl

 

Fototentoonstelling 700 Gezichten van Zorg en Welzijn

Geplaatst op 22 nov ‘18

Tijdens het feestjaar Culemborg 700 zijn 700 portretten gemaakt van mensen die een link hebben met zorg en welzijn. Hiermee wordt zichtbaar dat veel Culemborgers zich op veel verschillende manieren inzetten voor een ander.

U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken op vrijdag 30 november van 10.00 – 16.00 bij ElkWelzijn aan de Meerlaan 22.

Daarna reist de fototentoonstelling reist door Culemborg:

4 december - 15 december in het stadhuis

18 december – 4 januari Zorgcentrum Beatrix, Beatrixstraat 20

8 januari – 18 januari Kringloopcentrum Bartje, Meerlaan 25

22 januari  – 1 februari BonVie, Admiraalvlinderlaan 2

5 februari – 15 februari Kulenburg, de Raaf 2

19 februari – 1 maart Bolderburen, Prijsseweg 1C

5 maart - 15 maart Kinderboerderij De Heuvel, Weithusen 63

19 maart – 29 maart Salaamander, Heimanslaan 2

 

Nieuw in Culemborg: De Telefooncirkel

Geplaatst op 01 nov ‘18

Bent u mantelzorger voor uw vader of moeder die alleen woont? Dan is het goed om te weten dat er in Culemborg een telefooncirkel bestaat. Iedere dag bellen de deelnemers van de telefooncirkel elkaar op. Een veilig gevoel, ook voor u als mantelzorger, want als er niet opgenomen wordt, kan er actie worden ondernomen. Het is natuurlijk ook gezellig dat er dagelijks iemand belt.

De telefooncirkel wordt gecoördineerd door ElkWelzijn. Meedoen is gratis. Twee maal per jaar wordt er een gezellige bijeenkomst georganiseerd met alle deelnemers en vrijwilligers.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Karin Burgers, tel. 06 – 207 180 53 20718053 of kburgers@elkwelzijn.nl

 

 

Klik hier om het nieuwsarchief te bekijken.

Vrijwilligersvacatures

Uitgebreid zoeken