Nieuwsberichten

ElkWelzijn in de Culemborgse Courant

Geplaatst op 20 apr ‘18

Iedere maand leest u in Culemborgse Courant informatie over de activiteiten en diensten van ElkWelzijn op onze eigen pagina. Hebt u hem gemist? Dan kunt u hem via deze link terugvinden.

Deze maand:

 

- Vrijwilligers gezocht: Coach4you
- nieuw project: Boek bezoek
- Elk-Selfie: Bianca Tofohr
- vrijwilliger in het Leerhuis
- Wist u dat?

 

Cursus dementie voor mantelzorgers

Geplaatst op 11 apr ‘18

De STZDB en het Steunpunt Mantelzorg/ElkWelzijn starten op dinsdagmiddag 15 mei met de cursus “ Omgaan met dementie voor mantelzorgers”. Deze cursus bestaat uit 5 dinsdagmiddagen van 13.30 tot 15.30 uur.

De onderwerpen die aan de orde zullen komen zijn: Wat is dementie? Wat zijn signalen van dementie? Hoe kan ik iemand met dementie het beste helpen? Waar kan ik ondersteuning vinden? Allemaal vragen waar mantelzorgers van mensen met dementie mee te maken krijgen en waar in deze cursus op in gegaan wordt. Tevens is er veel ruimte om ervaringen uit te wisselen. De cursus is bedoeld voor mensen die zorgen voor iemand met dementie of voor mensen die het vermoeden hebben dat er dementie in het spel is.

Cursusleiders zijn Bep Cornelissen en Caroline van der Meulen. Voor meer informatie of aanmelding kunt u terecht bij het Steunpunt Mantelzorg/ElkWelzijn, Meerlaan 22 Culemborg tel: 0345-515227 of e-mail: steunpuntmantelzorg@elkwelzijn.nl

ElkWelzijn in de Culemborgse Courant

Geplaatst op 29 mar ‘18

Iedere maand leest u in Culemborgse Courant informatie over de activiteiten en diensten van ElkWelzijn op onze eigen pagina. Hebt u hem gemist? Dan kunt u hem via deze link terugvinden.

Deze maand:

- Culemborg 700 Buurtfeest
- Het Leerhuis
- ElkSelfie: Wesley Vink
- Wist u dat....veranderingen in BonVie

 

Leerhuis

Geplaatst op 29 mar ‘18

In het Leerhuis in de Salaamander kan iedere Culemborger terecht die basisvaardigheden, zoals de Nederlandse taal, rekenen en digitale vaardigheden wil leren of oefenen. De lessen zijn gratis. In deze nieuwe rubriek komen mensen aan het woord die betrokken zijn bij het Leerhuis.

Ineke Smit, wijkcoach van ElkWelzijn en medewerker in het Leerhuis:

“Het Leerhuis is vorig jaar van start gegaan. Het is een vervolg op de Doenerij, maar wel met een ander programma. Het is lekker druk, de meeste mensen die nu deelnemen zijn doorverwezen naar het Leerhuis omdat ze een uitkering hebben. Maar we zijn er ook voor andere mensen die beter willen leren spreken, lezen of schrijven of die handiger willen worden met de computer of tablet. Dat kunnen ook mensen zijn die een baan hebben, of die thuis zijn zonder een uitkering. Het lijkt misschien een grote drempel om naar het Leerhuis te komen als je niet goed kunt lezen of schrijven. Maar je bent van harte welkom! In Culemborg heeft tussen de 11 en 13 % van de inwoners moeite met de taal, dus het komt veel voor.”

Ieder woensdag van 9.00 uur tot 12.00 uur is het taalspreekuur in het Leerhuis.

Je kunt binnenlopen of een afspraak maken. (tel. 0345 778135)

Klik hier om het nieuwsarchief te bekijken.

Vrijwilligersvacatures

Uitgebreid zoeken