Maatschappelijk Diner

Maatschappelijk Diner 2019

66 matches bij het Maatschappelijk Diner

Op donderdag 14 februari 2019 organiseerden ElkWelzijn en Rotary Culemborg het Maatschappelijk Diner 2019. Maar liefst 20 maatschappelijke organisaties en 20 bedrijven namen deel en zochten naar manieren om samen te werken. En met succes! Aan het eind van het diner waren 66 matches gemaakt.

Op de avond van Valentijnsdag bood Buurtcentrum Bolderburen ruimte aan dit krachtige initiatief. Leden van de Rotary bereidden het diner, dat bekostigd werd door het Ondernemersfonds Culemborg. Deelnemers gingen enthousiast met elkaar in gesprek en onderzochten wat ze voor elkaar konden betekenen. Dat bleken hele uiteenlopende en soms onverwachte matches op te leveren.

Voorbeelden van gemaakte matches zijn:

  • Schuldhulpmaatjes bieden hulp aan werknemers van Bouter Group, en Bouter Group ondersteunt bij de opleiding van de schuldhulpmaatjes.
  • Rabobank biedt stageplaatsen voor cliënten van Syndion met een licht verstandelijke beperking en niet aangeboren hersenletsel.
  • Amnesty Culemborg verzorgt een mensenrechtendialoog voor trainers en begeleiders van Vriendenschaar, en in december 2019 biedt Vriendenschaar de locatie en bemensing voor een Amnesty-schrijfmarathon.

In dit filmpje krijgt u een indruk van de avond:

https://youtu.be/IT9ygsYDBGU

Het maatschappelijke diner is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Ondernemersfonds Culemborg.