#GIRLPOWER

#GIRLPOWER: weerbaarheidstraining voor meiden  (13-17 jaar)

De puberteit is voor jongeren in het algemeen, en jonge meiden in het bijzonder een uitdagende tijd. Je gaat naar een nieuwe school, je leert nieuwe mensen kennen en je lijf verandert. Er komt dus veel op je af en je moet continu keuzes maken: waar ga je wel in mee? En waar niet? Is het je eigen keuze of volg je de groep? Ben je sterk genoeg om je eigen grenzen te bewaken?

Deze veranderingen en vragen brengen allerlei emoties met zich mee. Soms is het lastig om met deze emoties om te gaan en de voor jou juiste keuzes te maken. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot boosheid, onzekerheid of verdriet, maar ook tot situaties waarin je niet wil belanden en kwetsbaar wordt. Het is belangrijk dat je als jonge meid hier goed mee om leert gaan

#GIRLPOWER is bedoeld om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen, je zelfbeeld te vergroten en om samen met andere meiden je krachten te ontdekken en in te zetten. Je eigen grenzen leren kennen en je eigen keuzes leren maken zijn belangrijke onderdelen van de training.

Training
In de bijeenkomsten behandelen we verschillende relevante thema’s, waaronder: je eigen identiteit (Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?), Social Media, workshop kickboksen (weerbaarheid en structuur) en loverboys versus lovergirls.

De training is ontwikkeld op basis van input van scholen, professionals die werken met jonge meiden, waarnemingen vanuit het jongerenwerk en jonge meiden zelf. Binnen de training wordt er direct ingespeeld op de vragen en behoeften van de meiden en is er ruimte voor individuele coaching.

De trainingen  worden begeleid door een meidenwerker van ElkWelzijn samen met specialisten op het gebied van theater, kickboksen, loverboypreventie. Er worden ook op bepaalde thema’s ervaringsdeskundigen ingezet om in gesprek te gaan met de jonge meiden.

Meer informatie en aanmelding?
Voor meer informatie over de training kunnen meiden en professionals contact opnemen met;
Reiza Peterse
T: 06 – 83 52 99 87
E: rpeterse@elkwelzijn.nl