Cursus Eenzaamheid: Creatief Leven

Cursus Creatief Leven, een serieuze en plezierige cursus voor wie zich (te lang) eenzaam voelt. 

Iedereen voelt zich wel eens alleen. Dat hoort bij het leven. Wanneer er grote veranderingen plaatsvinden, bijvoorbeeld bij het krijgen van een nieuwe baan, een kind, op kamers gaan wonen of het verliezen van een dierbare, voelen we ons vaak een tijdje eenzaam. Maar die eenzaamheid moet niet te lang aanhouden. Als het langer dan 8 – 9 maanden duurt, treedt er een verandering op in onze hersenen en dat heeft negatieve gevolgen. Om dit te veranderen, kunt u de cursus “Creatief leven” doen.

Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Eenzaamheid gaat gepaard met kenmerken als negatieve gevoelens van leegte, verdriet, angst en zinloosheid en met lichamelijke of psychische klachten. Voelt u zich eenzaam en wilt u dat aanpakken? Kom dan naar de Cursus Creatief Leven.

 

Cursus Creatief Leven in Culemborg De Cursus ‘ Creatief Leven’ biedt een oplossing voor eenzaamheid.  Deze cursus is ontwikkeld door Jeanette Rijks op basis van kennis, ervaring en wetenschappelijk onderzoek en is bekend van de wekelijkse uitzendingen bij Omroep Max.

Het is een serieuze maar plezierige cursus voor wie zich (te lang) eenzaam voelt. Door het doen van verschillende oefeningen wordt u zich bewust van uw eigen kracht en mogelijkheden.  

Binnen 8 groepsbijeenkomst leren deelnemers hun eenzaamheid en het opgetreden patroon te doorbreken.

De bijeenkomsten vinden eens in de twee weken plaats en geven nieuwe inzichten en opdrachten waarmee u direct aan de slag kunt. Hierdoor leert u om uw eenzaamheid op een structurele manier zelf aan te pakken. Of zoals een van de deelnemers zei: ‘Ik kwam de cursus binnen als een mus en ga nu als een pauw naar buiten!’

 

Praktische informatie

Wanneer:        vanaf woensdag 20 september 2017. In totaal zijn het 8 bijeenkomsten van 2,5 uur op woensdagen van 09.30 – 12.00 uur.

Kosten:           € 35,- inclusief werkboek en koffie/thee. 

Voor wie:         Iedereen die zich eenzaam voelt. De cursus wordt in groepsverband gegeven met 8 – 10 deelnemers.

Waar:              ElkWelzijn aan de Meerlaan 22. Cursusleidster:  Sandra Rigter, gecertificeerd ‘Specialist Eenzaamheid’ en werkzaam bij ElkWelzijn.

Op woensdag 6 september is er een informatiebijeenkomst van 10.00 – 11.00 uur ElkWelzijn aan de Meerlaan 22. 

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Sandra Rigter, 0345 515227/ 06 835 25 108 of srigter@elkwelzijn.nl.

Omroep Max volgde het leven van vijf eenzame mensen die hun leven weer op de rit willen krijgen en bouwen aan een nieuw sociaal netwerk. Dit deden ze door de Cursus Creatief Leven te volgen.

Presentatrice Martine van Os volgde dat proces een jaar lang in 2015. ‘Nooit meer alleen’ wordt herhaald vanaf woensdag 28 juni 2017 elke woensdag om 13.20 uur op NPO2.

Of te bekijken via deze link: https://www.npo.nl/nooit-meer-alleen/POMS_S_MAX_2392384

 

 

Vrijwilligersvacatures

Uitgebreid zoeken