Cursus Eenzaamheid: Creatief Leven

Cursus Creatief Leven, een serieuze en plezierige cursus voor mensen die zich eenzaam voelen en dat aan willen pakken. 

Iedereen voelt zich wel eens alleen. Dat hoort bij het leven. Wanneer er grote veranderingen plaatsvinden, bijvoorbeeld bij het verliezen van een dierbare, verandering van woonomgeving of de start van het pensioen voelen we ons vaak een tijdje eenzaam. Als die eenzaamheid langer aanhoudt dan zo'n 9 maanden duurt heeft negatieve gevolgen voor uw gezondheid. Hier kunt u wat aan doen! U kunt de cursus “Creatief leven” doen; een serieuze en plezierige cursus voor mensen die zich eenzaam voelen en dat aan willen pakken.

Eenzaamheid is het gevoel van je niet verbonden voelen. Je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Eenzaamheid gaat gepaard met kenmerken als negatieve gevoelens van leegte, verdriet, angst en zinloosheid en met lichamelijke of psychische klachten. Voelt u zich eenzaam en wilt u dat aanpakken? Kom dan naar de Cursus Creatief Leven.

Cursus Creatief Leven in Culemborg  Deze cursus is ontwikkeld door Jeanette Rijks op basis van kennis, ervaring en wetenschappelijk onderzoek en is bekend van uitzendingen bij Omroep Max.

Binnen 8 groepsbijeenkomst leren deelnemers hun eenzaamheid en het opgetreden patroon te doorbreken.

De bijeenkomsten vinden eens in de twee weken plaats en geven nieuwe inzichten en opdrachten waarmee u direct aan de slag kunt. Hierdoor kunt u om uw eenzaamheid op een structurele manier zelf aan te pakken.

Ervaringen van eerdere deelnemers: ‘Door deze cursus sta ik heel anders in het leven'. 

 

Praktische informatie

Wanneer:       De cursus wordt 1 x per jaar gegeven. In totaal zijn het 8 bijeenkomsten van 2,5 uur.

 

Kosten:           € 45,- inclusief werkboek en koffie/thee. 

Voor wie:         Iedereen die zich eenzaam voelt. De cursus wordt in groepsverband gegeven met 8 – 10 deelnemers.

Waar:              ElkWelzijn aan de Meerlaan 22. Cursusleidster:  Sandra Rigter, gecertificeerd ‘Specialist Eenzaamheid’ en werkzaam bij ElkWelzijn.

 

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Sandra Rigter, 0345 515227/ 06 835 25 108 of srigter@elkwelzijn.nl.

Omroep Max volgde het leven van vijf eenzame mensen die hun leven weer op de rit willen krijgen en bouwen aan een nieuw sociaal netwerk. Dit deden ze door de Cursus Creatief Leven te volgen. Presentatrice Martine van Os volgde dat proces een jaar lang in 2015. De serie heet: ‘Nooit meer alleen’. 

Of te bekijken via deze link: https://www.npo.nl/nooit-meer-alleen/POMS_S_MAX_2392384