Boekbezoek

Houdt u van Lezen en bent u veel alleen thuis? Zou u het fijn vinden om regelmatig contact te hebben met iemand, die ook van lezen houdt? Dan is BoekBezoek iets voor u!
Want hetzelfde boek lezen en hierover met elkaar in gesprek gaan is een goede manier om deze interesse te delen.

Hoe werkt BoekBezoek?
U wordt voor 1 jaar gekoppeld aan een vrijwilliger. We houden bij “de match” tussen u en de vrijwilliger vooral rekening met gelijke interesses, met name in boekenvoorkeur. Onderwerp van gesprek tijdens de huisbezoeken is uw gedeelde passie: het boek! Samen spreekt u af hoe vaak de bezoeken plaatsvinden. Gedurende de tijd dat u verbonden bent aan BoekBezoek krijgt u een gratis abonnement van de Bibliotheek! BoekBezoek, eigenlijk een leesclub, maar dan met z’n tweeën!

Vrijwilliger worden bij BoekBezoek?
ElkWelzijn zoekt vrijwilligers, met lezen als hobby. BoekBezoek vrijwillgers worden getraind en ondersteund vanuit ElkWelzijn. De vrijwilligers die wij zoeken zijn 18 jaar of ouder, lezen graag en vinden het leuk om op regelmatige basis een oudere te bezoeken en een gezellig gesprek te voeren, met als belangrijkste onderwerp het gezamenlijk gelezen boek.
Wat vragen wij? We vragen van u om u voor de periode van een jaar te verbinden aan BoekBezoek. Het is belangrijk dat u affiniteit heeft met ouderen, goede communicatieve vaardigheden bezit, betrouwbaar, geduldig en flexibel bent.

Wat bieden wij?
De projectcoördinatoren van ElkWelzijn en de Bibliotheek, bieden u gepaste begeleiding. Tijdens de BoekBezoekperiode bent u gratis lid van de Bibliotheek. Ook krijgt u een training, waarin onder andere aandacht wordt besteed aan de verschillende methoden om samen een boek te bespreken; aan de ins en outs van de Bibliotheek en aan het omgaan met ouderen.
Twee maal per jaar organiseren wij een gezellige bijeenkomst voor alle deelnemers van BoekBezoek.

Interesse?
Wilt u deelnemen of ontvangt u graag meer informatie?
Of heeft u interesse om vrijwilliger te worden?
Neem dan contact op met:

Karin Burgers - 0345 - 515227 - kburgers@elkwelzijn.nl
Lucia van Dam - 0345 - 515227 - lvandam@elkwelzijn.nl