Waarderingsaanbod vrijwilligers

Om de inzet van de Culemborgse vrijwilligers voor de Culemborgse samenleving extra te waarderen organiseert het VIP in samenwerking met verschillende partners activiteiten. Er zijn jaarlijks meerdere van dit soort waarderingsuitjes, elke keer voor een beperkt aantal deelnemers. Elk uitje is weer anders en trekt dus ook andere vrijwilligers aan.

Waarderingsaanbod vrijwilligers

Om de inzet van de Culemborgse vrijwilligers voor de Culemborgse samenleving extra te waarderen organiseert het VIP in samenwerking met verschillende partners activiteiten.

Er zijn jaarlijks diverse waarderingsuitjes. Elke keer voor een beperkt aantal deelnemers. Ieder uitje is weer anders en trekt daarom altijd  andere vrijwilligers aan.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de Coördinator VIP: Sandra Rigter mail:srigter@elkwelzijn.nl of telefoon: 0345 515227.

Waarderingsaanbod voor vrijwilligers

Om de inzet van de vrijwilligers voor de Culemborgse samenleving extra te waarderen organiseert het VIP in samenwerking met verschillende partners activiteiten.

Er zijn jaarlijks diverse waarderingsuitjes. Elke keer voor een beperkt aantal deelnemers. Ieder uitje is weer anders en trekt daarom altijd  andere vrijwilligers aan.

 

Deze keer is het mogelijk om naar de documentaire ‘A Plastic Ocean’ mét lezing in Theater de Fransche School.

Producenten Adam Leipzig (March of the Penguins) en Jo Ruxton (BBC Blue Planet) nemen u, samen met de legendarische omroeper Sir David Attenborough en wereldberoemde oceanograaf Dr. Sylvia Earle, mee door de plastic weg van bron tot oplossing.

Dit aanbod is tot stand gekomen dankzij het aanbod van Theater de Fransche School.

Deze activiteit vindt plaats op woensdag 22 november om 19.30 uur.

‘A Plastic Ocean’ is een wereldwijd episch avontuur van een documentairemaker en een duiker. Terwijl ze de aarde rondreizen ontdekken ze welke schokkende impact plastic heeft op onze oceanen en de zeedieren die er in wonen. De film onderzoekt hoe onze verslaving aan plastic ook impact heeft op de voedselketen en hoe dat van invloed is op een ieder van ons door middel van nieuwe en het ontwikkelen van menselijk healthproblems. Tijdens de expeditie stoten de twee avonturiers op ongebruikelijke wetenschappelijke ontdekkingen, hartverscheurende waarheden en belangrijke oplossingen voor een van de grootste problemen waarmee de mensheid te kampen heeft.

 

Na de documentaire houdt Maria Westerbos, directeur van Plastic Soup Foundation, een lezing over haar organisatie welke een halt wil toeroepen aan de toenemende verontreiniging van de oceanen en zeeën met plastics. Ook vertelt ze hoe je als consument of bedrijf bij kunt dragen aan het voorkomen van de plastic soep in de oceanen.

Deze voorstelling is onderdeel van They make the difference. In deze serie lichten we onderwerpen, organisaties en personen uit die het verschil maken. Onze gasten laten zien hoe ze op hun manier bijdragen aan een beter leefklimaat, milieu of samenleving. Deze avonden plannen we niet op een vaste avond in de maand maar gewoon wanneer het uitkomt. Een avond om Culemborgers met diverse achtergronden en een internationale blik te ontmoeten en om stil te staan bij actuele kwesties. Met speciale gasten, interessante onderwerpen en spraakmakende discussies. www.theaterdefranscheschool.nl

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via: srigter@elkwelzijn.nl uiterlijk 20 november. Bij aanmelding graag vermelden bij welke organisatie u vrijwilligerswerk doet.

Er zijn 40 kaarten beschikbaar.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de Coördinator VIP: Sandra Rigter mail:srigter@elkwelzijn.nl of telefoon: 0345 515227.

Vrijwilligersvacatures

Uitgebreid zoeken