Voorleescorso

Voorlezen is niet in ieder gezin vanzelfsprekend. Dat is jammer, want kinderen die worden voorgelezen zijn eerder taalvaardig en het stimuleert hun concentratie en fantasie. Bovendien kunnen verhalen helpen om bepaalde emoties of problemen bespreekbaar te maken.

ElkWelzijn en Bibliotheek Rivierenland hebben de handen ineen geslagen om voorlezen te stimuleren in gezinnen waar dat nu nog geen gewoonte is. De bibliotheek levert boeken aan en ElkWelzijn koppelt vrijwilligers aan gezinnen. De vrijwilliger leest 20 weken lang iedere week voor in een gezin, om ouders en kinderen te laten wennen aan het voorleesritueel. Doel van het project is dat het gezin na 20 weken het ritueel zelf overneemt.

Vrijwilliger worden?
Heeft u affiniteit met voorlezen, bent u betrouwbaar en flexibel en heeft u interesse in andere culturen? Meld u dan aan als vrijwilliger bij het Voorleescorso.

Voordat u aan de slag gaat, krijgt u van ElkWelzijn en Bibliotheek Rivierenland een training Interactief voorlezen aangeboden. U krijgt dan ook tips over de omgang met het gezin waar u terecht komt. Verder organiseert Bibliotheek Rivierenland tijdens het project nog een paar ontmoetingsmomenten, zodat u ervaringen kunt uitwisselen met andere vrijwilligers.

Vrijwilligers moeten ouder zijn dan 18 jaar en zich gemiddeld één keer per week beschikbaar stellen tijdens een aaneengesloten periode van 20 weken. Om de integriteit van de vrijwilligers te kunnen waarborgen, vraagt ElkWelzijn voor iedere kandidaat een Verklaring omtrent gedrag aan bij de gemeente.

Interesse? Neem dan contact op met:

Ahmed Ben Saddik,  T: 0345 – 515227, E: abensaddik@elkwelzijn.nl