Mantelzorg

De meeste mensen kiezen niet voor mantelzorg, het overkomt ze. Ze zorgen voor een partner die ziek wordt, een familielid of buurman. Vaak begint het met een paar uur zorg per week, maar voordat ze er erg in hebben staat hun hele leven in het teken ervan.

Steun voor mantelzorgers
Bent u mantelzorger? Weet dan dat u niet alleen staat. ElkWelzijn kijkt graag met u mee welke hulp u nodig heeft om de zorg te kunnen blijven dragen. Wij bieden onze diensten aan vanuit het Steunpunt Mantelzorg Culemborg. Hieronder leest u wat wij voor u kunnen betekenen.

  • Emotionele steun. Bij de consulente van het steunpunt kunt u uw verhaal kwijt. Zij begrijpt waar u het over heeft en biedt u een luisterend oor.
  • Praktische steun. De consulente kan tijdelijk regelzaken van u overnemen. Zo kan zij hulpmiddelen voor u aanvragen, professionele hulp voor u regelen of u assisteren bij de aanvraag of besteding van een persoonsgebonden budget.
  • Informeren en adviseren. Hebt u behoefte aan extra informatie over een ziekte, over wet- en regelgeving of over zorg in het algemeen? Vraag onze consultente of zij u kan helpen. Het steunpunt organiseert ook regelmatig themabijeenkomsten.
  • Zorg uit handen nemen. Een vrijwilliger kan tijdelijk uw zorgtaken overnemen. Dat kan als u griep krijgt, maar bijvoorbeeld ook als u wekelijks een vereniging wilt bezoeken, of als u naar een verjaardag wilt waar de zorgvrager niet mee naar toe kan. Samen met de consulente kijkt u welke zorg het beste past bij u en de persoon voor wie u zorgt.
  • Lotgenotenbijeenkomsten en cursussen. Het steunpunt organiseert regelmatig lotgenotenbijeenkomsten en cursussen. Daarbij stemt de consulente zoveel mogelijk af op de vragen van de mantelzorgers zelf.

Waar vindt u ons?
Steunpunt Mantelzorg Culemborg

Caroline van der Meulen
Meerlaan 22, 4103 XZ Culemborg
T 0345 515227
E steunpuntmantelzorg@elkwelzijn.nl of cvandermeulen@elkwelzijn.nl