Jongeren

De jongerenruimte aan de Meerlaan is dé plek waar jongeren in Culemborg andere jongeren kunnen ontmoeten en waar ze samen iets kunnen organiseren. De jongerenwerkers van ElkWelzijn helpen je daarbij. De ingang van de jongerenruimte is aan de Sint Annakapelstraat, tegenover het parkeerterrein.

Openingstijden:

 Dinsdag  15:30-17:30 uur (12 t/m 15 jaar) 
  19:00-21:00 uur (vanaf 16 jaar)
   
 Woensdag 15:30-17:30 uur (meiden 12 t/m16 jaar)
  19:00-21:00 uur (vanaf 16 jaar)
   
 Donderdag       15:30-17:30 uur (12 t/m 15 jaar)
   
 Vrijdag 19:00-21:00 uur (vanaf 16 jaar)

 

Heb je een idee of plan voor een activiteit in de wijk of in de jongerenruimte? Bel/ app/mail dan met het jongerenwerk:

Jaouad Aamri: 06 83 52 24 31 jAamri@elkwelzijn.nl

Fouad Boujloud: 0651524672 FBoujloud@elkwelzijn.nl

 

De jongerenwerker en wijkcoaches zijn ook veel in de wijken in contact met jongeren en kinderen. Op sommige pleintjes bieden zij, samen met buurtbewoners en ouders, in de zomerperiode begeleiding bij het spelen op de pleintjes (zie activiteitenoverzicht). In de winter gebeurt dit in een sporthal of gymzaal.

 Als er groepjes jongeren ‘hangen’ op straat, dan gaan de jeugdwerker en wijkcoaches van ElkWelzijn  met hen in gesprek om ze beter te leren kennen . Hangen hoeft geen probleem te zijn, maar geeft soms ook overlast. In dat geval kan de jeugdwerker of wijkcoach de brug zijn tussen bewoners die overlast ervaren en de jongeren. ElkWelzijn werkt nauw samen met de scholen voor voortgezet onderwijs. Onder de noemer van de Brede School VO is er speciale aandacht voor talentontwikkeling van jongeren buiten de schooltijden. Dit is altijd op basis van de behoefte van jongeren zelf en dat zij hierin zoveel mogelijk zelf organiseren. Ook is er vanuit de Brede School aandacht voor empowerment van jongeren (zie Diamant) en thema’s die te maken hebben met burgerschap en loopbaanperspectief.

In de groepen 7/8 van de basisscholen bieden we empowermenttrainingen aan. Ook is er het project Coach4You, waarbij vrijwillige coaches de overstap naar het voortgezet onderwijs begeleiden.

De gemeente Culemborg doet mee aan het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds, zodat ook ouders die het niet kunnen betalen hun kinderen kunnen laten sporten of meedoen aan muziek of dans. Aanvragen kunnen ook via wijkcoaches of jeugdwerker van ElkWelzijn gedaan worden.