Doe mee(r) regeling

Ik zou wel een computercursus willen volgen, zodat ik met mijn kleinkinderen kan mailen.

Het koor waar ik lid van ben gaat binnenkort een dagje uit. Ik zou graag mee gaan, maar het is te duur voor mij.

Heeft u de gepensioneerde leeftijd en heeft u weinig geld voor iets extra’s? Misschien kunt u aanspraak maken op een bijdrage van de Doe Mee(r) regeling.

Het college van B&W heeft in 2018 in totaal 18.700 euro beschikbaar gesteld voor ouderen met een netto inkomen tot €1.227,09 (alleenstaande of alleenstaande ouder) / €1.677, 98 (gehuwden).

Het beschikbare bedrag per individu is maximaal 120 euro.

Het geld is bedoeld voor mensen die graag sociaal actief zijn, maar daar nu om financiële redenen vanaf moeten zien. U kunt dan denken aan georganiseerde of individuele activiteiten buitenshuis, maar ook aan kosten die verbonden zijn aan telefonie, internet of televisie. De regeling kan ook gebruikt worden voor maaltijden of een kopje koffie of thee buiten de deur.

Voor het totale budget geldt: op is op. Aanvragen die dit jaar niet meer gehonoreerd kunnen worden, komen wel als eerste in aanmerking voor het volgende kalenderjaar.

Bijdrage aanvragen
U kunt niet zelf een bijdrage aanvragen. De verzoeken worden ingediend door de ouderenondersteuners van ElkWelzijn. Voor meer informatie neemt u contact op met:

 

Rukize Kesmer of Bianca Tofohr

T 0345-515227
E info@elkwelzijn.nl t.a.v. ouderenondersteuning

 

 

 

Vrijwilligersvacatures

Uitgebreid zoeken