Nieuwsberichten

Activiteiten Steunpunt Mantelzorg najaar 2017

Geplaatst op 06 sep ‘17

Zorgt u voor iemand in uw omgeving? Het Steunpunt Mantelzorg organiseert dit najaar diverse activiteiten voor mantelzorgers:

De agenda:

Iedere eerste woensdag v/d maand open inloopavond in de Bibliotheek in Culemborg van 19.00 uur tot 20.00 uur.

5 september start cursus dementie voor mantelzorgers van 19.30 uur tot 21.30 uur in het gebouw van ElkWelzijn.

7 september en 14 september bijeenkomsten voor direct betrokkenen bi mensen met psychische problemen van 19.30 uur tot 21.30 uur in het gebouw van ElkWelzijn.

21 september Wereld Alzheimerdag. Lezing van Hugo Borst in “ Open hof”, Beethovenlaan 2 4102 BM Culemborg. Zaal open om 19.00 uur lezing van 19.30 uur tot 21.30 uur. Kosten: € 5,-

18 oktober introductiebijeenkomst Mindfulness voor mantelzorgers van 20.00 uur – 21.30 uur in BonVie  Admiraalvlinderlaan 2 4105 TH Culemborg. Bij voldoende belangstelling zullen er nog 3 cursusbijeenkomsten worden aangeboden.

6 t/m 11 november week van de mantelzorg. Programma volgt.

Voor meer informatie over deze activiteiten kunt u contact opnemen met Caroline van der Meulen, tel: 0345-515227 of een e mail sturen naar cvandermeulen@elkwelzijn.nl

 

‘Nooit meer alleen’ van Omroep Max nu ook in Culemborg

Geplaatst op 06 jul ‘17

Van de ruim vier miljoen 55-plussers voelen meer dan één miljoen mensen zich eenzaam. In Culemborg zijn dat 12.000 mensen. En die eenzaamheid zal de komende jaren alleen maar toenemen. Reden genoeg om er iets aan te doen!

Door een grote verandering in uw leven; het overlijden van een partner, verlies van werk of  kan het zijn dat u zich alleen voelt. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Eenzaamheid gaat gepaard met kenmerken als negatieve gevoelens van leegte, verdriet, angst en zinloosheid en met lichamelijke of psychische klachten.

Voelt u zich eenzaam en wilt u dat aanpakken en u weet niet hoe? Kom dan naar de Cursus Creatief Leven.


Cursus Creatief Leven in Culemborg
Bijvoorbeeld door het volgen van de Cursus ‘ Creatief Leven’ die vanaf woensdag 20 september bij ElkWelzijn gehouden. Deze cursus is ontwikkeld door Jeanette Rijks op basis van kennis, ervaring en wetenschappelijk onderzoek en is bekend van de wekelijkse uitzendingen bij Omroep Max.
Het is een serieuze maar plezierige cursus voor wie zich (te lang) eenzaam voelt. Door het doen van verschillende oefeningen wordt u zich bewust van uw eigen kracht en mogelijkheden.

Deze  tweewekelijkse bijeenkomsten geven nieuwe inzichten en opdrachten waarmee u direct aan de slag kunt. Hierdoor leert u om uw eenzaamheid op een structurele manier zelf aan te pakken.
Of zoals een van de deelnemers zei: ‘Ik kwam de cursus binnen als een mus en ga nu als een pauw naar buiten!’

 

Praktische informatie

Wanneer:  vanaf woensdag 20 september 2017.  In totaal zijn het 8 bijeenkomsten van 2,5 uur op woensdagen van 09.30 – 12.00 uur.
 Kosten:    € 35,- inclusief werkboek en koffie/thee. 
 Voor wie: Iedereen die zich eenzaam voelt. De cursus wordt in groepsverband gegeven met 8 – 10 deelnemers.
 Waar: ElkWelzijn aan de Meerlaan 22.
 Cursusleidster:     Sandra Rigter, gecertificeerd ‘Specialist Eenzaamheid’ en werkzaam bij ElkWelzijn.

 
Op woensdag 6 september is er een informatiebijeenkomst van 10.00 – 11.00 uur ElkWelzijn aan de Meerlaan 22. 

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Sandra Rigter, 0345 515227/ 06 835 25 108 of srigter@elkwelzijn.nl.

 

Open inloop Steunpunt Mantelzorg

Geplaatst op 11 mei ‘17

Met ingang van woensdagavond 6 september zal het Steunpunt Mantelzorg iedere eerste woensdag van de maand van 19.00 tot 20.00 uur een open inloop hebben in de Bibliotheek. Mantelzorgconsulent, Caroline van der Meulen, zal dan aanwezig zijn.

Heeft u vragen rondom mantelzorg, wilt u hulp bij het aanvragen van het mantelzorgcompliment of vraagt u zich af of u ervoor in aanmerking komt? Dan bent u van harte welkom. Ook wanneer u uw verhaal kwijt wilt of andere mantelzorgers wilt ontmoeten dan is dit een mooie gelegenheid.

 

Aanvragen mantelzorgcompliment

Geplaatst op 07 apr ‘17

Ook dit jaar geeft de gemeente Culemborg een waardering aan mantelzorgers in de vorm van een mantelzorgcompliment. Het mantelzorgcompliment bestaat uit een geldbedrag van €125,00.

Mensen die zorg ontvangen van een mantelzorger kunnen in 2017 eenmaal dit compliment aanvragen voor een mantelzorger. Voorwaarde is dat men woont in Culemborg en langdurig, minstens een jaar, intensieve zorg en begeleiding van gemiddeld 8 uur of meer per week nodig heeft van een mantelzorger. Het compliment mag ook worden aangevraagd door een wettelijk vertegenwoordiger.

Een mantelzorger mag eenmaal per jaar een compliment ontvangen. Het compliment moet ieder jaar opnieuw worden aangevraagd en de aanvraag moet uiterlijk 31 december ingediend zijn. Een aanvraagformulier en de voorwaarden voor het verkrijgen van het compliment kunt u hier downloaden v. Ook kunt u de formulieren ophalen of opvragen bij ElkWelzijn, Meerlaan 22, 4103 XZ Culemborg. De ingevulde aanvraag kan afgeven worden bij ElkWelzijn of  verstuurd worden naar ElkWelzijn, antwoordnummer 2307 4100 WB Culemborg  (postzegel is niet nodig).

 

 

Klik hier om het nieuwsarchief te bekijken.

Vrijwilligersvacatures

Uitgebreid zoeken